top of page
  • Writer's pictureJussi Taipale

Siitosemo Ruovedeltä

Toukokuussa kävin Juhani Lundenin tarhauksesta noutamassa siitosemon emonkasvatukseen. Tästä tulevat emot omaan tarhaukseen että myyntiin. Jossain määrin monta kertaa vuodessa tapahtuva mehiläispesän punkkitorjunta tuntunut tekohengitykseltä, jolla keinotekoisesti pidetään mehiläispesiä hengissä punkkipaineen alla. Tällaista ei millään muulla kotieläimellä ole.


Normaalissa luonnonvalinnassa loisen ja isäntäeliön välillä vallitsee tasapainotila, joka säätää itse itseään. Eurooppalaisilla mehiläiskannoilla ei kuitenkaan alkuaan ole ollut toimintamekanismeja, eikä siten suojaa punkkia vastaan. Loinen on täällä aina vääjäämättä tappanut isäntänsä. Lunden Varroa Resistant Queens -emoilla luonnonvalinta ja jalostustyö ovat tulleet siihen vaiheeseen, että loisen ja isäntäeliön yhteiselo on mahdollistunut. Mehiläiskantaan on tuotu esimerkiksi itä-Siperiasta Primorskin mehiläistä, joka tulee luontaisilla asuinalueillaan punkin kanssa toimeen.


68 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Mehiläishoito ja Ilmastonmuutos

Maailmaa matkatessa mehiläiskato ja sen laajuus ravistelee. 90 % Etelä-Korean mehiläispopulaatiosta kuoli 2010-2013, pääsyynä sacbrood - sikiötauti. Japanissa mehiläispopulaatiot tipahtaneet 40 %, sie

Commenti


Post: Blog2_Post
bottom of page