top of page

Uutisia

Varroaa vastustavat käyttöemot kesälle 2024

21.2.2024

Muutot, tuotannon muutokset ja yritystoiminnan järkeistämiset sekä syyt pesäkuolemille (kts. blogi) alkaa olla taputeltu, ja aikaa taas paneutua paremmin emonkasvatukseen. Kaikkiin omiin pesiin on nyt emot vaihdettu varroaa kestävään kantaan. Kun kyselyjä emoista ilmaantui jo tässä keskitalvella, niin asenneitoitumassa uudestaan emojen kaupalliseen kasvatukseen välivuoden jälkeen.

Ennakkovarauksia otan vastaan helmikuusta eteenpäin. Hinta 55 € / kpl. Siitosemo tulee Lundenilta, kuten aiempina vuosina. Paritusalueen kuhnurikanta on Lundenin emojen tyttärien pesistä.

mesiäinen-hunajan-keruu-044.jpg

Paluu tavanomaiseen tuotantoon

25.6.2022

Uusimmat Luomu-ehdot tulivat tuottajille, ja ehtoja lukiessa ehtoja oli perin vaikea ymmärtää. Tarkat määritykset uupuivat osin jopa kokonaan. Ongelmallisin omituisuus oli, jotta mehiläisiä ei saisi ruokkia ollenkaan satokautena. (edit. 2024, myöhemmin tuli tarkennus, että mehiläisiä saisi kyllä ruokkia, mutta jokaisesta ruokinnasta tulee tehdä erillinen ilmoitus.)

Edelliskesä 2021 oli tällä alueella niin kuumuuden ja kuivuuden vaivaama, jotta kasvit eivät mesineet, ja pesät olivat nälissään. Oma lähtökohta on, jotta jos eläimistä huolehtii, niin ruoka tai ravitsemus on perustarve myös eläimille. Ehtojen pakottaessa aiempaa huonompaan hoitoon, näin parempana vaihtoehtona siirtyä kyseisen byrokratian rattaista tavanomaiseen tuotantoon. Luomu jotenkin ajanut itsensä ristiriitaan ilmastoystävällisyyden suhteen. Ruokintasokerien rahtaaminen Intiasta tai Brasiliasta ei kuulosta omaan korvaan kovin viisaalta kokonaisuutta - ympäristökuormitusta ajatellen. Jos täällä Pohjois-Karjalassa ei raskasta teollisuutta ole olemassakaan, liikenne ja siitä muodostuvat saasteet vähäistä. Niin asiakas saa huippulaadukkaan elintarvikkeen ilman Luomu-merkkiäkin, tai ehkä jopa ympäristöllisesti parempaa.

Foggy Waters

Emoja kesälle 2022 ei saatavilla. Kesä 2022 menee yritysjärjestelyissä. Verkkokauppa ei enää käytössä.

17.4.2022


Tänä kesänä 2022 en tee myyntiin, vain omaan käyttöön.


Lundenin linjan käyttöemoja saa tänä kesänä Timo Rahkolalta, ja häneltä voi tiedustella: 0440417890, tm.rahkola@gmail.com


Vuodelle 2023 on tarkoitus jälleen avata varroaa vastustavien emojen myyntiä, sekä harrastajakäyttöön pölkky- ja pienpesiä.

67168096_896361037408668_6137711684225073152_n.jpg

Chaga-Mesis

20.12.2021

Mesiäinen on rekisteröinyt tuotemerkin Mesis, jonka ensimmäinen tuote Chaga-mesis, pakuri-hunaja -tee on valmistunut. Tuote on tällä hetkellä yksinomaan vientimarkkinoille suunnattu, päämarkkinat Etelä-Korea ja Japani. 

chaga-mesis-tea-finland.jpg

Varroa keston säilyminen seuraavassa sukupolvessa.

17.2.2021

Saksasta kantautui uutisia, että Lunden Resistant Queens -kannan vapaasti pariutuneet jälkeläiset ovat pärjänneet nekin hyvin punkkialueilla ilman torjuntoja. Ainoastaan 3 % punkkisaastunta havaittu.

https://naturebees.wordpress.com/2020/10/27/varroa-resistance-can-maintain-after-one-generation-of-free-mating/

Honeycombs

Emoja ensi kesälle 2021

19.2.20201

Lundenin ja Mesiäisen yhteistyö saa jatkoa vuodelle 2021, ja varroaa vastustavia käyttöemoja voi varata ensi kesälle sekä Juhanilta että Jussilta.

Varroa%20resistant%20queens_edited.jpg

Juhanin ajatuksia ja kokemuksia varroan kestävien mehiläisten kasvatuksesta ja hoidosta.

12.2.2021

"Vahvimpia oivalluksia mehiläisen jalostuksessa lienee se, että punkkia ei enää ajattele vihollisena, vaan kumppanina, kun jalostuksella on saavutettu isännän ja loisen onnistunut yhteiselo."

Kts. linkki

https://naturebees.wordpress.com/2020/08/28/varroa-resistant-bees-when-do-you-know-for-sure-you-have-them/

UUSI-BUCKFAST-LOGO-pienempi.jpg

5 Apps to Make You More Productive

January 4, 2025

This is your News & Resources Article. It’s a great place to update your visitors about industry news, or publish announcements about yourself and your coaching services. You can also use this space to publish relevant tips and link to helpful resources for your visitors. Informational Articles can be a great way to position yourself as an authority in your field, and keep your visitors engaged. Choose a great image or photo to feature in your article or add a video for extra engagement! Keep it interesting and relevant so that your readers read it through till the very end.

Woman in the Nature

Desert Getaway Dates Announced

January 4, 2025

This is your News & Resources Article. It’s a great place to update your visitors about industry news, or publish announcements about yourself and your coaching services. You can also use this space to publish relevant tips and link to helpful resources for your visitors. Informational Articles can be a great way to position yourself as an authority in your field, and keep your visitors engaged. Choose a great image or photo to feature in your article or add a video for extra engagement! Keep it interesting and relevant so that your readers read it through till the very end.

Mountain Cliff Hiker
Uutisia: News and Tips

Mesiäinen Toivottaa:
Hyvää Joulua ja Rauhaisaa Uutta Vuotta

 Mesiäinen rauhoittuu Joulun viettoon ja verkkokaupan toimitukset jatkuvat uudestaan 7.1.2019. Kiitos kaikille asiakkaille ja yhteistyökumppaneille kuluneesta vuodesta!


 Toimitusmyynti oli kokeiluna niin onnistunut, että jatkamme sitä myös ensi vuonna lähialueelle. 

Uutisia: About

Uusi Yritysilme ja uusia tuotteita

By Virran Varrelta Design

Mesiäisen tuotteet ovat saaneet kokonaan uuden ulkoasun, ja tuottenimikkeenä kulkee yrityksen nimi - Mesiäinen. Kiitos suunnittelutyöstä Virran Varrelta Design, Sari Kaijan. Karelia Honey -nimenä jää unholaan PRH:lta tulleen palautteen takia: Kreikkalainen tupakkafirma on tuotesuojannut sanan 'Karelia' -mm. makeutusaineiden yhteydessä.

Näin ollen sekä yrityksen, että tuotteiden persoonallisuus saa kuvattua sanan Mesiäinen kautta tästä eteenpäin. Mesiäinen on nyt suojattu sekä kaupparekisterissä, että tuotemerkkinä.

_MG_6470.jpg
Uutisia: Welcome
DSCN0374.JPG

Uudet hunajajalosteet syntyneet tuotekehityksen tuloksena, ja päässeet tuotantoon sekä markkinoille.


INKIVÄÄRIHUNAJA TALVEN HUIPPUTUOTE!


Uusia jälleemyyjiä päivitetään jälleenmyyntisivuille.

Helmikuu, 2019

Fall Foliage

Tuotantosuunta vaihtuu hyvinvointipalveluista ja klapimyynnistä ammattimaiseen mehiläistarhaukseen.

2018 menee kokonaan toiminnan käynnistämisessä.

Maaliskuu, 2018

Uutisia: News and Tips
bottom of page