top of page
UUSI-BUCKFAST-LOGO.jpg

Lunden Resistant Queens

Suomessa, ilman varroan torjuntaa jalostettuja mehiläisemoja.

"Juhani Lundenin jalostamat emot tarjoavat Suomen parasta varroa punkin kestoa. Keski-Euroopan mehiläishoitajilla niitä on käytössä jo kymmeniä tuhansia. ”

Tänä kesänä 2022 en tee myyntiin, vain omaan käyttöön.


Lundenin linjan käyttöemoja saa tänä kesänä Timo Rahkolalta, ja häneltä voi tiedustella: 0440417890, tm.rahkola@gmail.com

Siitosemo Lundénin vuodesta 2008 varroaa torjumattomasta mehiläiskannasta. Kuhnurikanta järjestetään paritusalueelle edelliskesän siitosemon jälkeläisiltä. Kuhnurit siten pääosin Lundenin B52(JL) linjasta. 

Hinnat:

55 € / kpl

Tiedustelut ja varaukset:

Jussi Taipale: 0505340996

Juhani Lunden:  0500632401

Varaukset voi tehdä sähköpostitse tai tekstiviestillä. Viestiin Tilaajan nimi, osoite, määrä, yhteystiedot: puh.nro & email. Voi jo mainita, haluaako lähetyksen pikakirjeenä (suositus 8,40 €) vai tavanomaisena (2,30 €). Lähetyskulut lisätään hintaan. Lasku tulee emojen mukana.


Video, 2021 siitosemon pesän avaus.

Hoito-ohje, emon antamisesta

Lunden Resistant Queens by Mesiäinen: Service

Miksi hankkia varroaa paremmin kestävää mehiläistä?

  1. Pidemmällä aikajänteellä varroapunkille käytössä olevat torjunta-aineet ovat menettämässä tehonsa virusten ärhäköityessä. 

  2. Tuo lisäaikaa torjunnan ajoittamiselle erittäin voimakkaassa punkkipaineessa operoidessa. Lievemmässä punkkipaineessa torjuntoja ei enää tarvita.

  3. Säästöt työajassa, palkkakustannuksissa, torjunta-aineissa, polttoainekustannuksissa.

  4. Työtapaturmariskin pienentyminen vaarallisten happojen kanssa toimiessa.

  5. Varroaa kestävä mehiläinen on jalostettu voimakkaasti hygieeniseen käyttäytymiseen. Se puhdistaa pesää punkkien lisäksi tehokkaasti sikiötautisista toukista, ehkäisten taudin leviämistä. Pesät ovat siten terveempiä, vähentäen mahdollista saneeraustarvetta.

  6. Mehiläisten hyvinvointi. Askarruttaako, mitä happojen laittaminen pesään aiheuttaa mehiläisille? Oksaalihappo tuhoaa mehiläisten ruuansulatusjärjestelmää. Jos muurahaishappo liuottaa punkin kitiinikuorta, niin ei se happokylpy välttämättä mehiläisistäkään hyvältä tunnu. Emokuolemia.

Lunden Resistant Queens by Mesiäinen: About


Buckfast -rodun ja varroa keston jalostuksen historia

Lunden Resistant Queens by Mesiäinen: Text
bottom of page