top of page
Child's Pose

Astanga Adaptations - workshop

Viikonlopun aikana tutustutaan astangajoogaan yksilöllisiin tarpeisiin paneutuen.

-Trimulai Krisnamacharin aikaisen ajattelutavan mukaisesti: ”Jooga täytyy aina sovittaa yksilön tarpeisiin.” Myös Pattabhi Joisin opetuksessa astangan alkuaikoina asanasarjasta poikettiin, varioitiin, sitä muutettiin yksilölle paremmin soveltuvaksi. Krisnamachari käytti joogaa harjoittamansa ayervedan komponenttina, jäsenkorjauksen tavoin ja terapiavälineenä. Astanga adaptations -workshopissa ollaan kiinnostuneita harjoitteesta kehotyön välineenä, ja miten sillä voi vaikuttaa kehon ominaisuuksiin.

Astanga Adaptations: About

Kurssi soveltuu astangaa aiemmin harrastaneille. Pyrkimyksenä herätellä kriittistä havainnointia, jos jokin harjoitteen vaihe on hyödyllinen, hyödytön tai haitallinen. Havaintoihin perustuen ehdotetaan vaihtoehtoja, jotta harjoitusvaste paranee. Tarpeita voi myös olla työperäisten ongelmien, työasentojen ja yksipuolisen kuormittavuuden haittavaikutusten tunnistamisessa ja korjaamisessa. Melko pienilläkin muutoksilla astangan asanasarjan saa kohdentumaan paremmin ongelma-alueille.

Yoga
Astanga Adaptations: Welcome

Ohjaajasta

Pitkänlinjan kehotyöläinen

Aloitin astangan harrastamisen vuonna 2000, ja 2003 aloitin ohjaustyöt kansalaisopistoissa. Joogaohjauksista muodostui kansalaisopistoissa päätoimi 2003-2009, josta siirryin yrittäjäksi. Muita harrastamiani ja ohjaamiani tyylisuuntia ovat klassinen hatha- ja kundaliinijooga. Astangan ohjaamisen lopetin tuolloin takareisivammoihin. Sen jälkeen astangan harjoittelu oli satunnaista, kevennettyä ja sovellettua. 2006 valmistuin urheiluhierojaksi. Joogat harrasteena ja ammattina jäivät hyvinkin vähälle, kun keskityin vuorostaan manuaaliseen terapiaan, kouluttauduin lisää mm. akupunktioon ja MST-selkäterapeutiksi. Työ kehotyöläisenä opetti sen, että mikä menetelmä, keino tai väline sopii yhdelle, ei varmuudella sovi toiselle. Ihmiset eroavat fysiologioiltaan toisistaan aika paljon, jo pelkästään kudostyypiltään, ja menetelmät tulee sovittaa kohdekudoksen sen hetkisen tilan mukaan. Työkalupakissa on siksi hyvä olla useita työkaluja. Hierojan ja kehotyöläisen tausta näkyy tavassani ohjata joogaa, ja avustuksia, linjauksia käytän astangan ohjauksessa melko runsaasti.

Astanga Adaptations: About
Fun at Yoga
Astanga Adaptations: Image
bottom of page