top of page
  • Writer's pictureJussi Taipale

Maaliskuun pesätarkistus


Kaivamista, kaivamista, kaivamista... Vaikka täälläpäin talvi oli tänä vuonna varsin runsasluminen, niin lumeen tukehtuneita pesiä ei ehtinyt tulla tarkistuksilla vastaan. Happireikiä oli jäänyt hyvin, poislukien peltoaukean reunamilla olleita pesiä. Ne oli jo yltympäriinsä lumen alla ilman ilmareikää.


Videossa avaan pohjolan tumman mehiläisen pesää lumesta. Parin pesän vertailu muihin rotuihin ei tietenkään ole tilastollisesti merkitsevää vertailua, mutta erinomaisen hyvältä näyttää. Italialaisten tarhalla lentoaukot jo aika täynnä kuollutta mehiläistä. Tumman mehiläisen pesissä kuollutta mehiläistä ehkä 1/5 niistä määristä. Tässä tapauksessa ei ollut tarvetta lentoaukkoa sen enempää edes puhdistaa.


Kraineissa vastaan tuli pari nälkiintynyttä ja erittäin vihaista pesää, ja siksikin pidän suojapukua varmuuden vuoksi talvitöissäkin. Talvitappioden määrä ei ole vielä tiedossa, mutta tässä vaiheessa näyttää talvehtiminen vielä hyvältä, kun nyt maaliskuussa nälkiintyneet saivat lisäruokaa sokeritaikinan muodossa. Syksyn ruokinnassa tapahtuneet virheet ja epäonnistumiset tulevat sitten näkymään pesäkuolemina. Yksi pesä toistaiseksi löytynyt kuolleena häirinnän, hiljaisen ryöstön heikentämänä ja nälkiintyneenä, vaikka ruokaa pesässä olisi vielä ollutkin. Tiaiset ja tikat syyllisinä häirintään, suojaaminen jäi liian myöhäiseksi.

63 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Mehiläishoito ja Ilmastonmuutos

Maailmaa matkatessa mehiläiskato ja sen laajuus ravistelee. 90 % Etelä-Korean mehiläispopulaatiosta kuoli 2010-2013, pääsyynä sacbrood - sikiötauti. Japanissa mehiläispopulaatiot tipahtaneet 40 %, sie

Emopesä 2021

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page